Veel gestelde vragen over webcam werk

Mensen die webcamgirl willen worden, hebben allen vaak de onderstaande vragen. Daarom hebben wij deze vragen op deze pagina geplaatst, samen met de antwoorden. Om er zo voor te zorgen dat men volledig geïnformeerd is.

Het aanmelden als webcamgirl

 1. Is 100% gratis, je hoeft hiervoor niets te betalen.
 2. Is 100% vrijblijvend, je kan je gratis uitschrijven wanneer jij dit wilt, zonder vragen.
 3. Je zit na het aanmelden dus nergens aan vast. Ook al werk je nog geen minuut en zeg je direct weer op.

Hoe veel uren je moet werken

Als webcamgirl ben je geheel eigen baas, je MOET dus helemaal niets. Je bepaald alles lekker zelf! Je kunt dan ook helemaal zelf bepalen hoeveel uren je werkt, al werk je maar 1 uur in het jaar. Het is geheel aan je zelf. Wil je daarin tegen 100 uur per week werken, ga je gang, doe wat je wil doen. Ook maakt het niet uit wanneer je werkt. Ben jij een ochtend mens en wil je om zes uur in de ochtend werken? Dan is dit geen probleem Al wil je alleen in de nacht werken, jij bepaald alles. Je kunt op ieder moment van de dag geld verdienen als webcamgirl.

Vanuit waar moet je werken

Je bent eigen baas, dus je bepaald ook helemaal zelf waar je werkt. Het enige wat van belang is, is dat je goed internet hebt. De meeste webcam modellen werken lekker vanuit huis, anderen hebben er speciaal een appartement voor gehuurd. Weer andere wonen in het zonnige Spanje en werken daar vandaan. Zit je liever buiten te werken? Dit is ook geen probleem, als er maar geen andere mensen op je beeld zichtbaar zijn, dan kun je gewoon vanuit buiten werken.

Hoe wordt er uitbetaald door het webcam bedrijf

Betalingen lopen via de bankt. Per maand zijn er meerdere uitbetalingsdagen. Op deze manier hoef je niet een maand te wachten eer je jouw geld uitbetaald krijgt. Er zijn per maand drie uitbetalingen, rond de 10e van de maand, de 20e en aan het einde van die maand. Hierbij is het wel van belang dat je in een uitbetalingsperiode meer dan € 150 euro hebt verdient. Heb je minder verdient in een periode, dan verschuift dit bedrag naar de volgende periode, totdat je boven die € 150 komt. Dit bedrag klinkt hoog, maar dit is het zeker niet, vaak verdien je als ervaren webcam model dit bedrag in 1 a 2 uurtjes.

Krijgen klanten privé gegevens te zien?

Jouw privé gegevens zullen nooit aan klanten of iemand anders gegeven worden. Deze worden alleen gebruikt door het webcam bedrijf zelf. Een klant zal dan ook nooit door het webcam bedrijf jouw gegevens in mogen zien. Willen ze jou bijvoorbeeld een cadeau toe sturen, dan kunnen ze dit naar het webcam bedrijf verzenden en niet direct naar jou.

Hoe moet je er uit zien als webcamgirl?

Hoe je er ook uitziet, jij kan webcamgirl worden. Natuurlijk zal je als 18 jarige, slanke blondine met lange benen bij veel mannen in de smaak vallen. Maar lang niet iedereen is naar zo’n model opzoek. Andere mannen willen graag een vrouw zien die een aantal pondjes meer hebben of zelfs heel wat kilo’s meer! Wat voor de 1 een mooie slanke den is, is voor de ander een mager scharminkel.

Er zijn dan ook vele verschillende vrouwen werkzaam als webcamgirl en allemaal kunnen goed geld verdienen. Er zijn namelijk altijd mannen opzoek naar jou. Het kan zijn dat je zelf niet zo over denkt, maar de werkelijkheid is anders. Veel vrouwen die beginnen als webcamgirl staan er dan ook van te kijken dat er zo veel aandacht is. Voor sommige vrouwen is het werk zelfs een eigenwaarde boost! Nog nooit hadden ze het idee gehad dat ze zo veel aandacht van mannen konden krijgen. Denk dan ook zeker niet dat jij niet de persoon bent, waar ze naar opzoek zijn. Maar meldt je gewoon gratis aan en kijk eens of er mensen geïnteresseerd zijn, je kan altijd stoppen als je dat wilt. Maar hoogstwaarschijnlijk zal je zien dat er voldoende aandacht is.

Mag je onherkenbaar in beeld verschijnen?

Je dit is toegestaan. Dit kun je doen door bijvoorbeeld je gezicht buiten beeld te houden, door alleen de onderkant van je lichaam voor de webcam zichtbaar te houden. Ook is het mogelijk om een pruik te dragen of een sexy masker. Laat vooral alleen dat zien waarbij jij je prettig voelt.

Is naakt cammen verplicht?

Het is niet verplicht om naakt voor de webcam te zitten. Ook al is je gezicht niet in beeld, je kan gewoon met je kleding aan blijven zitten. Denk hierbij er wel aan dat veel mannen opzoek zijn naar een erotische chat, waardoor de verdiensten een stuk hoger zullen zijn als je wel iets van jezelf laat zien. Maar dit moet je geheel zelf weten, doe vooral niets waar je spijt van kan krijgen.

Is het mogelijk om veel geld te verdienen als webcamgirl, zonder naakt te poseren?

Ja dit is zeker mogelijk, alleen is dit een stuk moeilijker. Om zo echt veel geld te verdienen, hiermee bedoel ik enkele duizenden euro’s per week. Dan dien je hier veel tijd voor te investeren. Je dient namelijk te bezitten over voldoende vaste klanten. De klanten waar jij je vooral op zou moeten richten zijn:

 1. Klanten die een luisterend oor willen. Er zijn genoeg mannen die alleen hun “ei kwijt willen” en het fijn vinden om dit bij een vrouw te doen. Andere willen graag de mening van een vrouw horen en hebben hiervoor niemand in hun omgeving. Ook kunnen dit vragen op erotisch gebied zijn, die makkelijker aan een webcamgirl te vragen zijn, dan aan een persoon in het echte leven.
 2. Klanten die onderdanig zijn. Dit kunnen mannen zijn die houden ban BDSM en het enorm opwindend vinden om de slaaf van een vrouw te zijn. Deze mannen zitten te wachten op opdrachten en willen graag gestraft worden door de “meesteres” als ze stout zijn geweest. Om dit soort klanten goed te bedienen van het juiste vermaak, doe je er goed aan om jezelf eens te verdiepen in BDSM en vooral rollenspellen.
 3. Eenzame mannen. Deze mannen zijn vaak alleenstaand of hebben een drukke baan, waardoor ze vaak in een hotel slapen. Deze klanten willen vaak een gewoon gesprek om de tijd door te komen. Hierbij is het niet eens nodig om erotische gesprekken te voeren, over koetjes en kalfjes praten is al voldoende.

Bovenstaande klanten zijn echter niet in de meerderheid. Je zal dan ook pas veel geld kunnen verdienen als je veel van dit soort mensen als vaste klant hebt. Hiervoor dien je veel online te zijn, je moet namelijk de kans zo groot mogelijk maken, dat je zo klant tegen komt. Als je een aantal maanden lang klanten aan je heb weten te binden, dan zal je zien dat je ook goed kunt verdienen met je kleding aan.

Krijg je een vast contract als webcamgirl?

Je krijgt geen vastcontract als je gaat werken als webcamgirl. Je werkt namelijk als freelancer, hierdoor ben je dan ook eigen baas en bepaal je zelf wanneer je werkt en wanneer niet. Doordat je niet in dienst ben, dien je ook zelf aan de belastingdienst door te geven hoeveel je verdient hebt per jaar.

Belasting betalen als webcam model

Je dient zelf aan de belastingdienst op te geven hoeveel je verdient hebt per jaar. Dit moet je trouwens bij al het thuiswerk doen, wat je op freelance basis doet. Als je heb laten weten hoeveel je verdient hebt, zal de belasting dienst zeggen hoeveel belasting je moet betalen. Voor sommige mensen zal dit niks zijn, omdat je tot aan een bepaald bedrag belasting vrij mag bijverdienen. Deze grens ligt op ongeveer 6.230 euro. Dit komt doordat je een aantal heffing kortingen krijgt, waardoor je over dit bedrag geen belasting hoeft te betalen. Als je onder dit bedrag hebt verdient, dan dien je dit trouwens toch op te geven aan de belastingdienst.

Heb je meer verdient, dan dien je de volgende tarieven te betalen:

Verdient bedrag vanaf tot per jaar te betalen percentage aan belasting
€ 19.922 36,55%
€ 19.922 € 33.715 40,4%
€ 33.715 € 66.421 40,4%
€ 66.421 52%

Hoe dit er ongeveer uit komt te zien als je € 100.000 per jaar verdient:

 • Over de eerste € 19.922 betaal je 36.55% belasting = € 7281
 • Over het bedrag tot € 66.421 betaal je 40,4% = € 18.786
 • Over het rest bedrag (€ 66.421 tot 100.000) betaal je 52% = € 17.461

Over de € 100.000 die je in het jaar 2016 uitbetaald hebt gekregen van het webcam bedrijf, zal je € 45.528 aan belasting moeten betalen. Dit bedrag kopt echter niet helemaal, omdat je ook diverse heffing kortingen mag aftrekken. Ook kosten die je gemaakt hebt om het werk te doen, mag je van het verdiende geld aftrekken.

Verdien je dit soort bedragen, dan is het verstandig om niet als particulier te blijven werken, maar je in te schrijven als zelfstandig ondernemer. Hierdoor zal je nog meer kortingen krijgen op het te belasting bedrag, waardoor je nog een stuk minder kwijt bent.

Verdien je veel geld als webcam girl, dan doe je er goed aan om een boekhouder in dienst te nemen. Dit kost je een paar tientjes per maand, maar zo weet je wel dat je niet te veel belasting betaald (of te weinig).

ZZP / eenmanszaak / kvk als webcamgirl

Om te starten met webcam werk, heb je verder niets nodig. Je hoeft je niet in te schrijven als bedrijf, je kunt gewoon als particulier aan het werk. Bevalt het werk je, dan is het verstandig om je zakelijk in te schrijven als ondernemer. Omdat je erg veel verdient als webcam model, kun je als ondernemer gebruik maken van verschillende voordelen, waardoor je een stuk minder belasting hoeft te betalen. Ook kan je verschillende spullen afschrijven van je winst, zoals bijvoorbeeld een auto, bedrijfspand of computers enzovoort.

De je het werk echter voor een paar uurtjes per maand, dan kan je beter gewoon als particulier aan het werk gaan.

Is webcamwerk betrouwbaar of oplichting?

Misschien een beetje vreemde vraag. Maar er zijn mensen die denken dat er iets niet klopt aan dit werk. Doordat er zo veel geld mee te verdienen is, kunnen sommige mensen het niet voorstellen dat dit echt zo is. Toch is het allemaal echt mogelijk. Webcammen via de bedrijven die wij hier vermelden zijn volledig legaal en betrouwbaar. De bedrijven bestaan al vele jaren en staan bekend om hun juiste uitbetaling.

De bedrijven verdienen een percentage van jouw verdiensten, hierdoor zijn ze erg blij en ook afhankelijk van webcam modellen. Je zal begrijpen dat er niet veel modellen over blijven als ze slecht betaald zouden worden. Hieraan kun je eigenlijk al aan opmaken dat de bedrijven er alles aan doen, om jou op een nette manier uit te betalen. Ook verschillende bekende Nederlanders zoals bijvoorbeeld Kelly en Bobbi Eden doen of deden dit werk. Als zij niet keurig uitbetaald kregen, stond dit vast en zeker in alle kranten.

Welke spullen je nodig hebt

 1. Een goede snelle computer. Dit mag een pc of een laptop zijn van een jaar of 5 oud. Hoe nieuwer hoe beter, maar op een oudere computer kun je goed starten met werken.
 2. Een stabiele internetverbinding. Als je net begint hoeft dit niet de snelst mogelijke verbinding te zijn. Maar zo snel mogelijke verbinding is wel het best.
 3. Een standaard webcam is voldoende om te beginnen. Een webcam met hd functie is de beste oplossing.

Mag je ook met en partner werken?

Het is toegestaan om met twee of meer personen samen te werken. Hierbij is het verplicht dat ieder persoon aangemeld dient te zijn bij het webcam bedrijf. Alle regels die voor jou als model gelden, gelden ook voor personen die zichtbaar zijn op beeld.

Wil je graag met een man of juist met een vrouw samenwerken, dan is dat mogelijk. Ook met zijn 3e cammen is toegestaan. Houd er wel rekening mee dat jullie het geld zelf dienen te delen. Het verdiende geld komt namelijk op 1 account te staan.